Täytettyä porsaan sisäfileetä

MASCARPONE-HUNAJAKASTIKETTA JA FETA-BASILIKAPERUNAA
(4 annosta)

Varaa possun sisäfileetä n. 150 g henkeä kohden.

  1. Puhdista fileestä ylimääräiset rasvat ja kalvot.
  2. Tee fileen kylkeen syvä viilto ohuella veitsellä, mutta varo, ettet leikkaa lihaa kahteen osaan.
  3. Täytä filee massalla ja sulje aukko esim. hammastikuilla. Muista voidella filee öljyllä ennen paistamista.
  4. Ruskista filee ensin pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Laita sen jälkeen uuniin 150 asteeseen noin 15 minuutiksi. Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa esille.

Sienitäyte possulle
200 g herkkutatteja (tai kauden sieniä) hakkeena
50 g sipulihaketta
voita
suolaa, mustapippuria, timjamia
– Freesaa sienet ja sipuli voissa ja lisää mausteet.

Feta-basilikaperunat

  1. Leikkaa raaoista perunoista (kuorineen) suuria noin 3 cm kokoisia paloja.
  2. Paista perunat nopeasti runsaassa öljyssä paistinpannulla ja mausta grillimausteella ja suolalla.
  3. Laita perunat uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Lisää kypsien perunoiden sekaan feta-juusto kuutioita ja runsaasti tuoretta basilikaa sekä halutessasi purista vielä tuoretta valkosipulia päälle.

Mascarpone-hunajakastike (kylmä)
100 g Mascarpone-tuorejuustoa
50 g ranskankermaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
50 g ruohosipulia silputtuna
suolaa

  1. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja hunaja. Vatkaa vaahdoksi ja mausta pippurilla, suolalla ja ruohosipulilla.
  2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

Lisukkeeksi tälle ruoalle sopii mainiosti kevyet kauden vihannekset, muun muassa tuore parsa ja pinaatti.

Chef Wotkin’s keittiömestari Tuomo Pelander